آشپزخانه یکی از پرترددترین قسمتهای خانه و جایی است که در آن، غذایتان را آماده میکنید. بنابراین تمیز و مرتبکردن منظم آن، از قسمتهای دیگر خانه اهمیت بیشتری دارد. تمیز کردن روزانه تمام سطوح، کار دشواری است، بهویژه وقتی برنامه فشردهای داریم و زمان کافی برای این کار را نداریم. نکات و ترفندهای تمیز کردن آشپزخانه را که در این مقاله ارائه میدهیم، به شما کمک میکنند تا بتوانید در زمان کمتری چربیها، بوی بد و آلودگیهای موجود در آشپزخانه را از بین ببرید. با استفاده از ایدههای زیر، میتوانید روشهای قدیمی نظافت را کنار بگذارید و آشپزخانهای تمیز و درخشان داشته باشید.
برای اینکه به سوال بالا پاسخ دهیم، ابتدا باید به نیازها و اولویتهای خود برای خرید شیشه پاک کن توجه داشته باشیم. اگر اولویت اصلی، کیفیت و قدرت لکهبری شیشه پاک کن موردنظر باشد، قطعا محصولی که کیفیت و قدرت بالاتری دارد، انتخاب ما خواهد بود؛ اما اگر قیمت و مقرونبهصرفه بودن محصول اولویت بالاتری نسبت به کیفیت و قدرت لکهبری داشته باشد، شیشه پاک کنهای ارزانتر انتخاب ما خواهند بود.
به طور کلی میتوان گفت که بهترین شیشه پاک کن باید از کیفیت و قدرت لکهبری بالا، قیمت مناسب و بستهبندی زیبایی برخوردار باشد. علاوه بر این موارد، شیشه پاک کن با کیفیت باید ماندگاری بالا و رایحه خوبی داشته باشد.
برخی از شیشه پاک کنها ضدبخار هستند و ماندگاری بالاتری نسبت به دیگر محصولات مشابه دارند. شیشهشوی رویا با قدرت لکهبری بالا، از نشست بخار روی سطوح جلوگیری میکند و ماندگاری بالایی دارد. این محصول رایحه خوبی دارد و سطوح موردنظر را براق و درخشان میکند. لازم به ذکر است که شما میتوانید شیشهشوی ضدبخار رویا را در سه رنگ بنفش، سبز و صورتی خریداری کنید.
بسیاری از افراد، از شیشه پاک کن برای تمیز کردن تلویزیون هم استفاده میکنند. حتی اگر از بهترین و با کیفیتترین شیشه پاک کن هم استفاده میکنید، باز هم توصیه میشود که از آن برای تمیز کردن تلویزیون استفاده نکنید. این کار به صفحه نمایش تلویزیون آسیب وارد میکند. برخی مواد موجود در این محصول، میتواند باعث پخش شدن رنگها یا حتی مات شدن صفحه نمایش تلویزیون شوند. برای تمیز کردن تلویزیون میتوانید از یک دستمال یا پارچه نرم استفاده کنید.
توجه داشته باشید که از شیشه پاک کنهای بیکیفیت نمیتوانید به عنوان ماده ضدعفونیکننده استفاده کنید. این محصولات به دلیل ویژگی و مواد تشکیلدهندهای که دارند، نمیتوانند میکروب و باکتریها را از بین ببرند. الکل موجود در این شیشه پاک کنها قدرت از بین بردن میکروب و باکتریها را ندارد. از طرفی دیگر، بهترین شیشه پاک کن قابلیت ضدعفونی کردن سطوح را هم دارد. این مورد روی برچسب شیشه پاک کنها درج شده است.
کویلها یا همان لولههای باریک پشت یخچال، به مرور زمان گرد و غبار، مو و پرز را به خود جذب میکنند و رویشان لایه ضخیمی بهوجود میآید که باعث میشود، دستگاه سختتر کار کرده و عملکرد چندان موثری در سرد کردن مواد داخل یخچال نداشته باشد. بنابراین بهتر است سالی یکبار تمیز شود.
۱. یخچال را از برق کشیده و جای کویل را پشت شبکه لولههای یخچال (پشت یخچال یا قسمت پایینی آن) پیدا کنید.
۲. خیلی آرام گرد و خاک و کثیفیهای روی کویل را با جاروبرقی بگیرید.
۳. جرمهای چسبیده به آن را با یک برس یا دستمال (یا برس مخصوص) جدا کنید.
مکعبهای یخ میتوانند بوی فریزر را به خود جذب کرده و یخ را حبابدار کرده و باعث طعمی عجیب شوند. هرقدر شما کمتر از یخسازتان استفاده کنید، بیشتر باید آن را تمیز کنید. اما در کل بهتر است هر ۳ تا ۶ ماه یکبار این کار را انجام دهید.
۱. یخساز را غیرفعال کنید؛ دکمه خاموش را فشار داده یا یخچال را از برق بکشید.
۲. مخزنش را خارج کرده و محتویات یخساز را در سینک ظرفشویی بخیسانید.
۳. مخزن را با مایع ظرفشویی شسته و آبکشی کنید، یا میتوانید آن را در ماشین ظرفشویی بگذارید، به شرطی که ابعاد آن خیلی بزرگ نباشد و آسیبی به ماشین وارد نشود.
۴. با کمک یک اسفنج یا اسکاچ و محلولی که با مقدار مساوی آب و سرکه سفید درست کردهاید، داخل جایگاه یخساز و مسیر ریزش یخ را خوب تمیز کنید. میتوانید با همین محلول، داخل مخزن یخساز را هم ضدعفونی کنید.
۵. مخزن را کاملا خشک کنید و دوباره همهچیز را سر جایش برگردانید.
از اسمش پیداست که پناهگاه خوبی برای تجمع انواع آلودگیهاست. وقتی سطل زباله بوی نامطبوع به خود میگیرد، نشان دهنده آن است که باید کاملا تمیز شود.
۱. سطل را تخلیه کرده و هر نوع باقیمانده زباله که کف آن چسبیده است را جدا کنید.
۲. سطح داخلی و بیرونی سطل را کاملا با آب بشویید.
۳. مقداری مایع ضدعفونیکننده روی سطح داخلی و خارجی آن اسپری کنید؛ در صورت در دسترس نبودن مایع ضدعفونیکننده میتوانید از ترکیب مقدار مساوی آب و سرکه سفید کمک بگیرید.
۴. سطوح سطل را با اسفنج یا برس بسایید و چند دقیقه صبر کنید. سپس آن را آبکشی کرده و اجازه دهید زیر نور خورشید، خشک شود.
شما هر روز با اجاق گاز سر و کار دارید و هرقدر هم که مراقب باشید باز پیش میآید که غذا سر برود یا ذرات غذا و چربی اطراف شعله گاز بسوزد. برای داشتن آشپزخانهای تمیز و درخشان لازم است نظافت اجاق گاز با دقت انجام شود.
۱.ظرف بزرگی را از آب گرم پُر کرده و به آن مایع ظرفشویی اضافه کنید. شبکههای اجاق گاز را به مدت ۲۰ دقیقه در ظرف آب قرار دهید تا تمام چربیها و مواد غذایی چسبیده به آن جدا شود.
۲.ظرف را بعد از ۲۰ دقیقه خالی کنید و مجددا از آب گرم و مایع ظرفشویی پُر کنید.
۳.پس از این مرحله شبکهها را با سیم ظرفشویی بشویید تا تمام چربیها و مواد باقیمانده پاک شوند.
۴.برای حذف لکههایی که جدا نمیشوند، ۳ قاشق غذاخوری جوش شیرین را با مقدار کمی آب مخلوطکنید تا به شکل خمیر درآید. این خمیر را ۱۵ دقیقه روی لکه قرار دهید.
۵.سپس شبکه را با آب گرم بشویید تا خمیر و مواد باقیمانده از آن جدا شود. در پایان با یک دستمال تمیز آن را خشککنید.
خیلی پیش میآید که ذرات غذا و چربی در مسیر فاضلاب سینک تجمع میکند که هم باعث بوی بد میشود و هم به مرور زمان راهآب را میبندد.
۱. تمام خردههای غذا و موادی که داخل سینک جمع شده و درپوش راهآب را تمیز کنید.
۲. دریچه راهآب سینک را بسته، سینک را پر از آب داغ و مایع ظرفشویی کنید و بعد ناگهان درپوش را بردارید تا مسیر آب شسته شود.
۴. دریچه راهآب سینک را بسته، مقدار مساوی جوش شیرین و سرکه در سینک بریزید و بگذارید یک ربع بماند. بعد با آب داغ همه مواد را بشویید.
۵. هر نوع باقیمانده سرسخت و قدیمی در سینک را با یک مسواک قدیمی یا برس یا سیم ظرفشویی بسایید
صفحه اصلی مقالات صفحه اصلی مقالات نحوه شستن لباس با ماشین لباسشویی در ۱۸ مرحله بهترین شیشه پاک کن برای اینکه به سوال بالا پاسخ..